O projektu

Image
Projekt Zdrav roditelj - zdravo dijete ima za cilj, kroz podršku pozitivnom roditeljstvu, sadašnjim i budućim roditeljima pomoći osnažiti roditeljske kompetencije kroz niz radionica i susreta.

Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek - Žito u partnerstvu s udrugom DOKKICA iz Osijeka, a financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Kroz projekt će se sadašnjim i budućim roditeljima osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece.

Sam projekt započeo je radionicom o temama zdravstvene zaštite u listopadu, a nakon toga slijedi niz drugih aktivnosti, među kojima su i sportski susreti očeva i djece kako bi se dodatno afirmirala i istaknula uloga oca u odgoju najmlađih.

Provoditelji

Image
Gimnastičko društvo Osijek – Žito, kroz redovite programe rekreacije koji su organizirani tijekom cijele kalendarske godine, radi s preko 800 članova (vježbača rekreativaca) – od djece predškolske dobi do odraslih vježbača u zrelim godinama koji redovito sudjeluju na treninzima rekreativne gimnastike. Društvo je do sada realiziralo niz projekata i programa kojima je glavni cilj – promocija zdracvlja, sporta i sportskih vrijednosti među djecom, mladima i odraslom populacijom.
Image
Misija Dječjeg kreativnog centra Dokkica je pružanje podrške djeci u odrastanju i razvoju njihovih potencijala različitim programima i aktivnostima koje potiču aktivno sudjelovanje, kreativnost, razvoj socijalnih vještina i samopouzdanja kako bismo ih usmjerili na kvalitetniji život te poticanje društva na kvalitetniji odgoj i obrazovanje.
Image

Podrška

Image
Image
Središnji državni ured za demografiju i mlade obavlja upravne i druge poslove koji se odnose na praćenja i analizu demografskih trendova i kretanja u Republici Hrvatskoj, posebice promjene u broju stanovnika, prirodnom kretanju stanovništva migracijama i strukturi stanovništva; predlaže mjere usmjerene na porast nataliteta, uravnoteženje dobne strukture, održanje prostorne ravnoteže stanovništva; motiviranja mladih za ostanak u Hrvatskoj, mjere podrške roditeljstvu te mjere usmjerene na usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života.
gd_logo_dolje200.jpg
Copyright © GD Osijek-Žito 2024. Ulica Kralja Zvonimira 5, 31000 Osijek.
Izrada stranice SIBOSWEB.